LESARSKA ŠOLA MARIBOR

Višja strokovna šola

VPIS Z DRUGO PRIJAVO –ŠTUD. LETO 2017-18

Kandidati za vpis se na prosta mesta lahko prijavite od 28. avgusta do 1. septembra 2017 z elektronskim prijavnim obrazcem na spletni strani Višješolske prijavne službe

http://vps.vss-ce.com/VPS/

 

 

ZA VPIS Z 2. PRIJAVO SO ŠE PROSTA MESTA.

NAVODILA ZA VPIS

Izpolnjen prijavni obrazec natisnite s spletne strani in ga pošljite s priporočeno pošiljko Višješolski prijavni službi, na naslov:

Višješolska prijavna služba, Šolski center Celje, Pot na Lavo 22, 3000 Celje. Oddati smete samo eno prijavo!

VPISNI POGOJI

 

Kdor je bil že tri leta vpisan v študijski program visokega šolstva (redno ali izredno), se ne more vpisati v redni študij v višjem strokovnem izobraževanju.

V višješolski študijski program se lahko vpišete:

- s splošno maturo, poklicno maturo (ali zaključnim izpitom oz. diplomo pred letom 2002)

- z mojstrskim ali delovodskim oziroma poslovodskim izpitom, če imate tri leta delovnih izkušenj ter opravite preizkus znanja iz slovenščine (oz. italijanščine ali madžarščine na narodnostno mešanih območjih) in matematike ali tujega jezika v obsegu, določenem za poklicno maturo.

Če se boste prijavili za vpis v študijski program Balet, Fotografija, Medijska produkcija, Oblikovanje materialov ali Organizator socialne mreže, morate poleg splošnih pogojev iz prejšnjega odstavka opraviti še preizkus posebne nadarjenosti oz. psihofizične sposobnosti.

IZREDNI ŠTUDIJ

Za izredni študij se prijavljate in vpisujete po enakem postopku in v enakih rokih kot za redni študij. Na še prosta vpisna mesta za izredni študij se lahko po drugem prijavnem roku vpišete neposredno na višjo strokovno šolo do začetka študijskega leta.

 

vpis2

Naša spletna stran za svoje funkcionalnosti uporablja spletne piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov.
Ali se strinjate z uporabo piškotkov ?

- eZasebnost direktiva EU

Zavrnili ste piškotke. Odločitev lahko spremenite.

Sprejeli ste piškotke z naše spletne strani.
Odločitev lahko prekličete.