LESARSKA ŠOLA MARIBOR

Višja strokovna šola

Erasmus študenti

JUNIJ - AVGUST 2017

Miha Dermol, študent 1. letnika v programu Lesarstvo, letošnje leto opravlja prakso v Franciji v podjetju CAA agencement v bližini mesta Nantes.

Podjejte CAA je mednarodno poznano podjejte,  ki ima svoje podružnice na večih kontinetnih in proizvaja pohištvo in opremo visoke kakovosti tudi za podjetja kot so Google, Mercedez Benz… Miha je svojo dvomesečno prakso pričel v juniju, podjetje pa mu je priskočilo na pomoč tudi pri nastanitvi in vsakodnevnemu prevozu do podjejta, saj je že prvi dan v podjetju prejel tudi službeni avto za prevoz.

Miha trenutno sodeluje v podjetju pri projektiranju in oblikovanju razstavnega prostora za avtomobilsko znamko Mercedez Benz in kot pravi sam, je zelo navdušen nad delom, saj konstruira na ACAD, ter sodeluje tudi z drugimi zaposlenimi,  hkrati pa se navaja tudi na francoski jezik.

http://www.caa-agencement.fr/

http://www.caa-agencement.fr/video.html

 Miha Dermol

caa4 Small

 

 

 

Maj- julij 2017

V letošnjem letu imamo ponovno dva študenta, ki sta se odločila, da bosta svojo prakso opravljala na Islandiji. Timi Drvarič na Islandiji opravlja prakso kot mlad diplomant. V marcu 2017 je namreč uspešno diplomiral, nato pa odpotoval v Rejkyavik, kjer bo prakso opravljal pri istem podjetju že drugič. Tudi sicer je navezava z omenjenim podjetjem izredno uspešno, saj potekajo dogovori o sodelovanju islandskega podjetja s slovenskim podjetjem, kjer pa kot vezni člen vseskozi sodeluje tudi Timi.

Matic Vene, študent drugega letnika v programu Oblikovanje materialov je na Islandijo odpotoval v pričetku maja in bo svojo prakso zaključil v juniju,   hkrati pa na v podjetju na Islandiji pripravlja tudi svoj diplomski izdelek.

Jeseni se bo Timiju in Maticu  pridružila še naša študentka Lea Kadivnik, kar kaže na izjemno dobro sodelovanje s podjetjem Agustav.                   

agustav1 Small Lastnika podjetja Agustav

Maj – junij 2016

 

Lucien Le Couriaud iz Nantesa v Franciji opravlja prakso v Mariboru. Je  študent 1.letnika ESB – ECOLE SUPERIEURE DE BOIS v programu Lesarstvo (Wood science and technology).

Lucien je prvi izmed študentov iz Franciji, ki bodo v Sloveniji opravljali prakso, kot rezultat sodelovanja z šolo Lycee professional Arago in Ecole superiore de Bois.

Tako se bo Lucien prvih štirinajst dni pridružil našim študentom programa Oblikovanje pri predavanjih in vajah, nato pa bo sledilo še praktično izobraževanje v podjetju Arosa Mobilia (bivše Gorenje).

 

IMG 0558 1

 

Lucien med našimi študenti oblikovanja

 

IMG 0560 1 Small

JULIJ - SEPTEMBER 2016

 

EVA KOŠAN, študentka 2. letnika v programu Oblikovanje materialov, je za madžarsko podjetje »Sixay furniture« oblikovala nov katalog.

S podjetjem sodeluje preko Erasmus+ programa pri opravljanju praktičnega izobraževanja. Eva opisuje svoje delo in soustvarjanje v podjetju Sixay furniture: »Na začetku 2.letnika Oblikovanja materialov sem se odločila, da izkoristim priložnost opravljanja prakse preko projekta Erasmus. Najprej sem želela na sever, nato v Avstrijo, na koncu pa sem se odločila za Madžarsko, kjer me je podjetje sixay furniture (www.sixay.com) prepričalo s svojim unikatnim dizajnom.

ek2Sixay je mednarodno priznana pohištvena blagovna znamka, ki slovi po svojem edinstvenem slogu, vrhunski ergonomiji in trajnosti njihovih izdelkov.V svoji zbirki imajo že precej razstav na pohištvenih sejmih po celem svetu in nekaj oblikovalskih nagrad, dobili pa so jo tudi za leto 2016 (ICONIC AWARDS: Interior Innovation). V mestu Sopron, ki je čisto na meji z Avstrijo, imajo sedež podjetja, kjer rišem in modeliram načrte njihovega pohištva. Prav tako sem tudi oblikovala nov katalog ter pripomogla pri zasnovi razstavnega prostora, kjer se bodo oktobra predstavili tudi na sejmu Orgatec v Kölnu. V naslednjem mesecu bom lahko pod mentorstvom direktorja in oblikovalca (László Szikszai) snovala nov izdelek, ki ga bodo kasneje mogoče uporabili v svoji kolekciji.

Vsako leto podjetje mentorira tudi študente iz Univerze zahodne Madžarske, ki je tu v Sopronu. Fakultete so na področju lesarstva (Faculty of Wood Sciences) in gozdarstva (Faculty of Forestry) zelo kvalitetne in se nahajajo v prečudovitem botaničnem parku. Majhna ekipa v podjetju je zelo prijazna, nekateri govorijo angleško, drugi nemško, večinoma pa non-stop govorijo madžarsko, ki je res čisto poseben jezik. Z izbiro in programom Erasmus sem zadovoljna, žal mi je samo, da nisem tega koristila že lani...«

 

Üdvözletemet küldöm Sopronból!

ek1ek4

ek3

 

 

 

 

 

april – junij 2016

 

Timi Drvarič, naš študent  2. letnika v  programu Oblikovanje materialov bo letošnjo obvezno prakso opravljal v tujini, v Reykjaviku. Dvomesečno prakso, ki se je pričela v mesecu aprilu, bo končal predvidoma v mesecu juniju.

 

Timijeve prve izkušnje z Islandijo so izjemno pozitivne:  »Vse je super, na praksi je odlično, vsi so zelo prijazni :).  Narava tukaj je božanska, vreme pa sončno okoli 10 stopinj, kar omogoča tudi kolesarjenje in raziskovanje«.

 

TIMI6 Small

 

TIMI4

 

TIMI1

JUNIJ – AVGUST 2016

 

ROK PERKO, študent 1. letnika v programu Lesarstvu, letošnjo obvezno dvomesečno prakso opravlja v podjetju Agustav na Islandiji. S podjetjem sodelujemo že drugo leto, in vsi študenti so navdušeni nad njihovim delom in izdelki. http://agustav.com/

Rok je izjemno navdušen nad prakso, ki jo opravlja v tujini: »Praksa je odlična, zelo prijetno in sproščeno vzdušje. Gusti (lastnik podjetja) mi vedno zna pokazati kaj novega. Delo je zelo raznoliko, tako da je vedno nekaj novega in nikoli dolgočasno. Tudi med vikendi, ko imam prosto, se vedno nekaj dogaja, hkrati pa ta čas izkoristim tudi za obisk novih znamenitosti. Bivanje ter hrana sta odlična, sploh Lovisa se res trudi, da jemo vedno nekaj novega. S celotno prakso in izmenjavo preko Erasmus projektov sem izjemno zadovoljen.«

 

ROK P2Small

 

 ROK P1 Small

 

agustav Small

Naša spletna stran za svoje funkcionalnosti uporablja spletne piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov.
Ali se strinjate z uporabo piškotkov ?

- eZasebnost direktiva EU

Zavrnili ste piškotke. Odločitev lahko spremenite.

Sprejeli ste piškotke z naše spletne strani.
Odločitev lahko prekličete.