LESARSKA ŠOLA MARIBOR

Višja strokovna šola

Ime študijskega programa                          Višješolski študijski program Lesarstvo

Naziv strokovne izobrazbe                          Inženir  / inženirka lesarstva

in njegova okrajšava                                   inž. les.

Trajanje študija in vrednotenje                  Študij traja 2 leti.

s kreditnimi točkami po ECTS                     Študijski program je ovrednoten s 120 kreditnimi točkami (KT).


 

Višješolski program Lesarstvo omogoča nova znanja s področja lesa in novih tehnologij, ki so potrebna za uspešne in predvsem konkurenčne izdelke.

Študijsko leto obsega v prvem in drugem letniku po 34 tednov izobraževalnega dela, od tega 24 tednov predavanj ter vaj in 10 tednov praktičnega izobraževanja pri delodajalcih oziroma v medpodjetniških izobraževalnih centrih. Izvajamo redni in izredni študij.

Prednost višješolskega izobraževanja je v tem, da vključuje praktično izobraževanje v podjetjih, kar omogoča študentom konkretno pridobivanje izkušenj v gospodarstvu ter že v času študija sodelovanje s potencialnimi delodajalci, kar nudi študentom še več možnosti zaposlitve. Za vse študente je omogočeno opravljanje praktičnega  izobraževanja v lokalnem  okolju, za tiste študente, ki želijo pridobiti izkušnje tudi v tujini, pa omogočamo Erasmus izmenjave in možnost opravljanja prakse v tujini. (več …)  

Posebno pozornost posvečamo sodobnim pristopom v procesu izobraževanja, zato v  študijski program vsakoletno vključujemo tudi razne projekte, ekskurzije v podjetja v Sloveniji in tujini, obiski sejmov v tujini …   (več…)

Sodelovanje s študenti iz tujine se je izkazalo kot izjemno uspešno. Naša Višja strokovna šola je v letu 2014 organizirala  odmevno Poletno šolo z mednarodno udeležbo študentov in profesorjev iz Škotske, Litve, Češke, Hrvaške ter Slovenije. Poletna šola je potekala v času Festivala Lent v Mariboru,  kar je še dodatno prispevalo k dobremu vzdušju ter  spoznavanju naše kulturne dediščine.  (več… )


 
POGOJI ZA VPIS

Bodoči študenti se lahko v  višješolski študijski program vpišete:

  • s splošno maturo, poklicno maturo (ali zaključnim izpitom oz. diplomo pred letom 2002)
  • z mojstrskim ali delovodskim oziroma poslovodskim izpitom, če imate tri leta delovnih izkušenj ter opravite preizkus znanja iz slovenščine (oz. italijanščine ali madžarščine na narodnostno mešanih območjih) in matematike ali tujega jezika v obsegu, določenem za poklicno maturo.

Za vpis v višješolski študijski program se na razpis  prijavite z elektronskim prijavnim obrazcem na spletni strani  Višješolske prijavne službe www.vss-ce.com/vps. Izpolnjen prijavni obrazec, natisnite s spletne strani in ga pošljite s priporočeno pošiljko  Višješolski prijavni službi, na naslov: Šolski center Celje, Višješolska prijavna služba, Pot na Lavo 22, 3000 Celje.


 INFORMATIVNI DAN

Informativni dan za bodoče študente:

-          v petek,  9. 02. 2018 ob 11.00 in ob 16.00 v amfiteatru šole,

-          v soboto 10. 02. 2018 ob 10.00 v amfiteatru šole.

Lesarska šola Maribor, Lesarska ulica 2, 2000 Maribor.

 

Dodatne informacije  tel: 02 421 66 58,  02 421 66 50


 

Naša spletna stran za svoje funkcionalnosti uporablja spletne piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov.
Ali se strinjate z uporabo piškotkov ?

- eZasebnost direktiva EU

Zavrnili ste piškotke. Odločitev lahko spremenite.

Sprejeli ste piškotke z naše spletne strani.
Odločitev lahko prekličete.