LESARSKA ŠOLA MARIBOR

Višja strokovna šola

Ime študijskega programa                        Višješolski študijski program Oblikovanje materialov - les

Naziv strokovne izobrazbe                        Inženir  / inženirka oblikovanja
in njegova okrajšava                                  inž. obl.

Trajanje študija in vrednotenje                Študij traja 2 leti.

s kreditnimi točkami po ECTS                   Študijski program je ovrednoten s 120 kreditnimi točkami (KT).


 

Višješolski program OBLIKOVANJE MATERIALOV omogoča nova znanja iz področja dizajna, ustvarjanje in oblikovanje umetniških oz. specialnih izdelkov, nakita, spominkov, opreme, izdelavo modelov oz. prototipov, računalniško načrtovanje oz.  predstavitve izdelkov industrijskega dizajna…

Študijsko leto obsega v prvem in drugem letniku po 34 tednov izobraževalnega dela, od tega 24 tednov predavanj ter vaj in 10 tednov praktičnega izobraževanja pri delodajalcih oziroma v medpodjetniških izobraževalnih centrih. Izvajamo redni in izredni študij.

Prednost višješolskega izobraževanja je ravno v tem, da vključuje praktično izobraževanje v podjetjih, kar omogoča študentom konkretno pridobivanje izkušenj v gospodarstvu ter že v času študija sodelovanje s potencialnimi delodajalci, kar nudi študentom še več možnosti zaposlitve.  Za vse študente je omogočeno opravljanje praktičnega  izobraževanja v lokalnem  okolju, za tiste študente, ki želijo pridobiti izkušnje tudi v tujini, pa omogočamo Erasmus izmenjave in možnost opravljanja prakse v tujini. (več…)

Posebno pozornost posvečamo sodobnim pristopom v procesu izobraževanja, zato v  študijski program vsakoletno vključujemo tudi razne projekte, ekskurzije v podjetja v Sloveniji in tujini, obiski sejmov v tujini …   (več… )

Sodelovanje s študenti iz tujine se je v  letu 2014 izkazalo kot izjemno uspešno. Naša Višja strokovna šola je organizirala  odmevno Poletno šolo z mednarodno udeležbo študentov in profesorjev iz Škotske, Litve, Češke, Hrvaške ter Slovenije. Poletna šola je potekala v času Festivala Lent v Mariboru,  kar je še dodatno prispevalo k dobremu vzdušju ter  spoznavanju naše kulturne dediščine.  (več…povezava na poletno šolo)


 

POGOJI ZA VPIS

Bodoči študenti se lahko v  višješolski študijski program vpišete:

  •  s splošno maturo, poklicno maturo (ali zaključnim izpitom oz. diplomo pred letom 2002)
  •  z mojstrskim ali delovodskim oziroma poslovodskim izpitom, če imate tri leta delovnih izkušenj ter opravite preizkus znanja iz slovenščine (oz. italijanščine ali madžarščine na narodnostno mešanih območjih) in matematike ali tujega jezika v obsegu, določenem za poklicno maturo.

Pri prijavi v študijski program Oblikovanje materialov morate bodoči študenti poleg zgornjih pogojev opraviti še preizkus nadarjenosti, ki zajema preizkus s področja risanja  ter razgovor s kandidati (ki prinesejo portfolio s svojimi deli ter življenjepis).

Višja strokovna šola bo vse kandidate pisno povabila na preizkus nadarjenosti, ki bo potekal v mesecu juniju oz septembru 2018.(dodatne informacije  tel: 02 421 66 58, 02 421 66 50)


Za vpis v višješolski študijski program se na razpis  prijavite z elektronskim prijavnim obrazcem na spletni strani  Višješolske prijavne službe www.vss-ce.com/vps. Izpolnjen prijavni obrazec, natisnite s spletne strani in ga pošljite s priporočeno pošiljko  Višješolski prijavni službi, na naslov: Šolski center Celje, Višješolska prijavna služba, Pot na Lavo 22, 3000 Celje.


  

INFORMATIVNI DAN

Informativni dan za bodoče študente:

-          v petek,  9. 02. 2018 ob 11.00 in ob 16.00 v amfiteatru šole,

-          v soboto 10. 02. 2018 ob 10.00 v amfiteatru šole.

Lesarska šola Maribor, Lesarska ulica 2, 2000 Maribor.

 

Dodatne informacije  tel:  02 421 66 58, 02 421 66 50 

Naša spletna stran za svoje funkcionalnosti uporablja spletne piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov.
Ali se strinjate z uporabo piškotkov ?

- eZasebnost direktiva EU

Zavrnili ste piškotke. Odločitev lahko spremenite.

Sprejeli ste piškotke z naše spletne strani.
Odločitev lahko prekličete.